Снимки Димитър Кьосемарлиев

Демонтажът на Паметника на Съветската армия реално започна. Тази сутрин областният управител на София Варя Тодева пристигна на място, за да съобщи, че първо ще бъде доизградено скелето около монумента. В същото време на място пристигна и Мая Манолова от "Левицата", която заяви, че предприетите действия са незаконни, предаде БГНЕС.

"Зад гърба на гражданите централната сглобка и местната такава започват действия по бутане на паметника на съветската армия. Следим изявите по медиите. Каза се, че предстои обществена поръчка, за да се реши кой да осъществи демонтажа на паметника. Без да са уведомени гражданите, областната управа решава да го демонтира. Тези действия са незаконни и ние ще ги обжалваме", заяви тя.

Според нея има нарушение на закона за обществените поръчки.

Манолова съобщи, че общинският съветник Воислав Тодоров ще проведе разговор с групата на БСП и „Левицата“, за да не подкрепят кмета Васил Терзиев.

Ивайло Чорбов, народен представител от “Възраждане”, също пристигна на място и изрази несъгласие с демонтирането на паметника. „Ние се отричаме от историята си и я затриваме”, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase