Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цирковете в няколко поредни парламента се пренесоха в пълна степен в Столичния общински съвет. Вместо да се захванат да работят, един месец избраните съветници си мерят... егото. Не могат да изберат председател на СОС, с което да започне същинската им част от работата.

Господа и дами, съветници. Не ни интересува какви сделки и прибирания под масата са ви в главите. Не ни интересува на чия партия "достойнството" е по-голямо - на изборите софиянци ви зашлевиха шамар с ниската избирателност. И вместо да започнете опити да оттласнете от дъното доверието към вас, вие копаете още по-надълбоко. Оправданията, че другият е виновен е за детските градини, които ги няма. Говоренето за политики можете да си ги запазите за следващите избори, защото вече ставате неприятни.

Софиянци не се вълнуват кой ще е председател на СОС, а да се решават проблемите. А те видимо са много. Само преди няколко дни 15 сантиметра сняг блокираха столицата, а и до днес е пълно с непочистени тротоари и улици от паднали дървета. Да не говорим за заледените улици или се благодарите на времето, че ще се затопли и ще свърши работата ви?

Това, че на някой още му е затисната колата от паднало дърво едва ли ви интересува, но трябва да ви интересува какво се случва с бюджета на София, какво се случва с план-сметката за чистотата през 2024 г., какво ще се случи, ако падне 20 см сняг, какво ще се случи с "Топлофикация", какво ще се случи с обещаните от вашите партии "детска градина за всяко дете", някога ще свърши ли ремонтът на "Шишман" и дали ще се намери фирма, която да нареди пустите жълти павета...

От днес влиза нискоемисионната зона в София. Всички сте наясно, че въпросите пред столичани са повече от отговорите. Кой и как ще глобява, защо влиза тази зона с информационно затъмнение и едни знаци, кметът обяснява, че няма да има глоба при първо нарушение, което също е някакъв нонсенс. Но и нищо не можете да направите, защото реално не работите.

Изброяването на проблемите може да продължи до утре, а вие сте избрани от вашите партийни лидери да сте в общинския съвет. Защото малцина са хората сред вас, които са избрани от софиянци.

Вече три седмици наблюдаваме политически театър и съвсем логично се задава въпроса - искате ли да управлявате София или бягате от отговорност? Ако ще се държите като колегите си в парламента, наясно ли сте, че в един момент и на "Московска" може да паркира бял автобус? Независимо, че затапихте цялото движение в околността. Или разчитате, че протестиращите в София бяха скопени с все по-нелепата сглобка? Сглобявайте се и в СОС и си вършете работата, ако не ви стиска - освобождавайте местата си и да избираме нови. Политическите ви сметки нямат общо със сметките на софиянци...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase