Снимка БГНЕС

Очакванията ми са съдът да разгледа документите, доказателствата и да вземе решение съобразно законността и справедливостта.

Това заяви общинският съветник Ваня Григорова, по чиято жалба за кметския пост в София заседава Административният съд, предаде БГНЕС.

На въпрос дали ще иска броене на бюлетините, Григорова подчерта, че всички искания са записани в жалбата.

По повод снощните сблъсъци между протестиращите футболни фенове и полицията, тя коментира, че това, което виждаме, е смущаващо. „Наблюдавах през цялото време как бяха подготвени водни оръдия и трябва да кажа, че на 2 септември 2020 г. аз бях на площада, където имаше водно оръдие, което не беше задействано. Това, което видяхме снощи, е наистина много твърд подход, който беше предприет срещу запалянковците, срещу футболните фенове и е редно някой да предприеме отговорност за това“, добави Григорова.

Тя посочи, че недоволството към ръководството на Българския футболен съюз (БФС) е много сериозно, но не би трябвало по този начин – чрез насилие, да се решават тежките проблеми, които има във футбола. По думите ѝ случилото се снощи не е непривично за европейска държава, като отбеляза, че София е приличала на Париж.

На въпрос, свързан с искането на оставката на правителството и на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова, Григорова отговори: „Това си е решение на Корнелия Нинова“.

Тя е категорична, че Нинова и кметът на София Васил Терзиев могат да си водят каквито искат разговори. „Аз съм общински съветник, който не е част от БСП и тези разговори нямат отношение към моята позиция в Общинския съвет. Поканата трябва да е към коалицията, която излъчи както кандидата за кмет, така и общинската листа“, каза още Григорова, като уточни, че изпратената от страна на Васил Терзиев покана за разговори и обсъждане на политики за София е само към лидера на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase