Снимка: БГНЕС

Оставям работеща София, с развита икономика с работещи хора, с поставени основни на модерен европейски град. Това заяви преди втория тур на изборите кметът на София Йорданка Фандъкова, пред журналисти, при проверка на разширението на третата линия на метрото.

"София иска работа, а не спиране. София има нужда работата и промяната на града да продължат", заяви кметът.

Тя отчете, че от 52 км метро, което имаме в момента, 42 км бяха построени през 14-те години на нейното управление. Мисля, че това е показателно, коментира кметът. Сред свършеното през годините тя подчерта подменените наземни линии на градския транспорт, новите автобуси, новите трамваи, изцяло новите тролеи. „София влезе в Топ 3 на столиците с развит електротранспорт, което е голямо признание, но изискваше много работа и усилия“, заяви кметът. Ремонтирани бяха паркове, градинки, междублокови пространства, започна изграждането на паркинги в кварталите. Самият факт, че в предизборната кампания всички кандидати припознаваха моята програма, говори сам за себе си", подчерта Фандъкова. Винаги ми се иска да свършим повече, но това е нормално, заяви тя.

Столичният кмет припомни и трудностите, свързани с ковид пандемията и икономическата криза след това.
Последният мандат е мандата на кризите, каза Фандъкова. Наложи се още в началото на мандата да пренасочваме средства, да променяме програмата в движение, за да се погрижим за хората, за бизнеса, за културните оператори, каза Фандъкова. След това дойдоха големите кризи. Помните колко съм се борила за това градският транспорт да не спре. Не искам да се забравя това, заяви кметът Фандъкова. Тя припомни, че миналата година на 1 септември имаше реална опасност градският транспорт да спре, включително метрото, защото не можеше да си плаща тока.

Когато преценяваме къде сме в момента, винаги трябва да си даваме сметка, откъде сме тръгнали, заяви Йорданка Фандъкова. Тръгнахме от балите с отпадъци, младите хора не ги помнят, а днес имаме съвременни инсталации за преработка на отпадъци и рекултивирани депа за отпадъци, каза кметът.

„Благодаря на софиянци, които ми гласуваха четири пъти доверие и то винаги за мен е означавало огромна отговорност“, обърна се кметът към гражданите на столицата. Тя благодари на всички хиляди хора, "с които всъщност бе свършен целият обем от работа за града". /БТА, София Господинова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase