Снимка БГНЕС

Спортът обединява всички, затова беше важно да защитим титла, която ни насърчава, обединява и вдъхновява. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС. Днес бе даден официален старт на инициативата “София - световна столица на спорта”.

„София - европейска столица на спорта, е голямо признание за нашите усилия за развитие на масов спорт. София спечели титлата заради успешното развитие на масовия спорт в града, благодарение на подкрепата на софиянци и шампионите на България”, каза още столичният кмет.

Фандъкова поясни, че въпреки кризите, СО не е престанала да инвестира в спорт. „Продължаваме с подкрепата на спортните клубове, като са подпомогнати над 200 клуба през последната година. Инициативата ни насърчи да започнем сериозни инвестиции в спортната инфраструктура, защото видяхме колко желаещи има“, уточни Йорданка Фандъкова и припомни, че през 2024 г. София трябва да защити титлата „световна столица на спорта“.

„Предвиждаме над 300 събития, повече възможности за спорт на всички, както и засилване социалната роля на сектора. Акцент е провеждането на спортни състезания, както и много други инициативи“, каза още столичният кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase