Снимка Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

До края на седмицата ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък от жълтите павета между бул."Васил Левски" и преди кръстовището с ул. "15-ти ноември". Това съобщи пред журналисти зам.-кметът по строителството на Столичната община Ангел Джоргов, който направи проверка на довършителните работи.

Пренареждането в активните ленти за движение вече е приключено. Довършителни дейности има при връзката с ул."15-ти ноември", каза зам.-кметът. На 90 % е положена пътната маркировка, съобщи той.

По повод на снимките, появили се в социалните мрежи на павета със стара бяла маркировка по тях, Ангел Джоргов каза, че те вече са почистени. Нашата идея е да не се увреждат паветата, измити са. По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата.

Още по темата

Ако се появяват дефекти след време, те ще бъдат отстранени от фирмата изпълнител на ремонта, увери Джоргов. Гаранционният срок е 8 години. Зам.-кметът припомни, че паветата бяха подредени по нова технология, която може да бъде използвана при бъдещи ремонти на останалите участъци от жълтите павета. Тази зона беше в най-лошо състояние, имаше и много счупени павета, припомни Джоргов, цитиран от БТА.

Ремонтът на жълтите павета през това лято се наложи, тъй като малко след края на ремонтните дейности през миналата година участъци от жълтите павета се разместиха.
 

Още новини

Коментари Напиши коментар