Снимка: БГНЕС

“Има решение на СОС за демонтиране на паметника на Съветската армия и областната управа днес монтира вече оградата, която има за цел да предпазва гражданите от падащи плочи. На следващо място е изпълнението на решението. Това, че политическите лидери намират възможност да мобилизират своите симпатизанти, със сигурност е част от предизборната кампания за месните избори”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.

Фандъкова поясни, че е направила среща с министъра на вътрешните работи относно вчерашните събития, била е в непрекъсната координация с оглед и провеждането на футболната среща, и сигурността е била гарантирана.

Столичният кмет подчерта, че наследникът ѝ трябва да продължи промяната и развитието на града.

“Градът се променя само с работа, ясна визия и подкрепа от СОС. ГЕРБ ще излъчи своя кандидат през септември”, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че в район Младост се подменят старите контейнери с контейнери от новата автоматизирана система за транспортиране на отпадъци. Много по-чиста е тази система и щадяща околна среда”, каза Фандъкова и поясни, че контейнерите ще се отварят с крак, за да може гражданите да не си цапат ръцете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase