Снимка: БГНЕС

В закона ясно е описано кои строежи са незаконни, което може да е поради различни обстоятелства, но основното е липса на изискваните разрешителни.

На много места из страната са се обособили постройки, които често представляват цели квартали. Наш потребител ни сигнализира чрез платформата на Helpbook.info за такъв район в „Красна Поляна“: „На ул. "Татарли", кв. "Разсадника" се намират серия незаконни постройки, които се обитават от хора от малцинствата. Улицата изглежда като истинско сметище от натрупани и скалъпени кутийки.

Свидетели сме на системно блокиране на движението в тази и съседната ул. "Индже войвода" от разпънати шатри. Шумът и боклуците са системна пречка за съседите и са подавани многобройни сигнали за силна музика и незаконни сметища, които се образуват поради нерегламентирано изхвърляне на всякакъв вид боклуци по тротоарите и около контейнерите, както и по самите улици "Татарли", "Индже войвода", "Позитано" и "Троян", както и в съседство с парка Св. св. Петър и Павел.

Редно е като част от обществото тези хора да бъдат стимулирани да се настанят в истински жилища чрез изместването им от гетата, а не разширяване на незаконните постройки в множество квартали в столицата."

Сигнализираха ни и за бездомник, който живее в порутена постройка в район „Надежда“: „Млада жена се е настанила в изоставена къща. Вероятно жената е с проблем (ментален) и събира всевъзможни боклуци, дворът на къщата е вече заринат от боклуци. Къщите изоставените са 2, като в едната имаше и пожар преди време. Къщите са опасни като постройки, а и са свърталище за наркомани, освен настанилата се жена в едната къща. Никое човешко същество не заслужава да живее така. Моля отговорните институции да се погрижат за жената. Опасните постройки да се обезопасят или съборят.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase