Общ преглед
Продължава работа по пренареждането на жълтите павета. Контролът съм поискала да бъде постоянен, което означава непрекъснато в рамките на работния ден тук да има представител на надзора. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която направи днес изненадваща проверка на пренареждането на жълтите павета.

Присъстваха представители на надзора и зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов.

Йорданка Фандъкова настоя надзорът да контролира и целия обект, който е само една малка част от цялата зона 4, включваща района между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. "Московска".
Зам.-кметът Джоргов също да минава по няколко пъти на ден да проверява дейностите, разпореди Фандъкова.

Пренареждането върви нормално по утвърдената от работната група технология, като се използват два различни пясъка за подложния слой и за фигурането, обясни Тодор Тодоров, ръководител на строителния надзор. През 10 метра сме предписали да се поставят ограничители, които ще ограничат предвижването след пускането на трафика на паважа, посочи Тодоров. Той отбеляза, че в момента пренареждането върви по-бавно от предния път, защото се внимава повече. Засега нямаме проблеми откъм качеството, каза Тодоров.
"Искам от вас да имате постоянен представител и да се правят проби за материалите", обърна се столичният кмет към представителите на надзора. От изпълнителя искам да внимавате да няма увреждане на паветата, това е културна ценност, те са оригинални и са малко на брой, не може да си позволите увреждане на павета, заяви Фандъкова.

Около 90 % от дейностите в карето между бул. "Васил Левски", ул. "Георги С. Раковски", бул. "Цар Освободител" и ул. Московска са изпълнени, каза Джоргов. Дейностите на жълтите павета са по-малко от 1 % от целия обем на ремонта, припомни той и допълни, остава да се направят още няколко тротоара по ул. "Раковски" и бул. "Цар Освободител", както и да се монтират стълбовете на уличното осветление.

Предвидени са санкции за забавяне, които възлизат на 30 % от стойността на договора, каза зам.-кметът. До 15 септември движението в участъка на пренареждане трябва да бъде пуснато. По-важното обаче е паветата да бъдат пренаредени качествено, за мен качеството е по-важно от срока. Разчитам на засиления контрол, който е непрекъснат на тази част от проекта, добави кметът Фандъкова. /БТА, София Господинова/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар