Кадър: bTV

Над 20 дървета са били отсечени незаконно в столицата, като някой преди това е слагал фалшива маркировка. Има поставяни клинове, които оказват накъде ще падне дървото. Това показва, че хората са били професионалисти.

"Получихме сигнал вчера около 14 часа. Реагирахме за 7-8 минути. Полицията беше на място. Констатирахме отрязването на 20 дървета – ценни и защитени видове, които са били здрави и в много добро общо състояние. Сред тях са ясен, смърч, конски кестен, орех, липа, габър – нетипични видове за междублоковите пространства, дъпготрайна растителност“, обясни пред bTV Десислава Райкова, началник на отдел „Екология“ към община „Младост“.

„В момента тече разследване. Надявам се да има добър финал и да намерим тези, които са си позволили да направят това нещо. Ще подходим към нарушители по възможно най-санкционния начин за тях. Глобите ще бъдат най-високите. Дълго ще наблюдаваме този имот, за да разберем какво точно искат да се случи с него“, коментира арх. Стефан Стефанов, кмет на район "Младост".

„Извършителите са действали много бързо и полицията не е успяла да ги хване на място“, посочи още той.

Най-високата санкция, която могат да получат извършителите, е глоба до 100 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase