Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Непрестанен тормоз и крясъци от рано сутринта до късно през нощта. На това са подложени хора от квартал „Надежда” в София. По думите им тяхна съседка с психични проблеми ги притеснява с викове и обиди от повече от месец насам. Потърпевшите са подавали сигнали в полицията неколкократно пред Нова телевизия.

„Имаше викове и крясъци, които започнаха около 2 часа през нощта и продължиха до около 4 часа сутринта. И това не е единичен случай. Жената е обиждала и случайни минувачи. Дъщеря ми е ставала свидетел и на други агресивни действия към хора”, разказа един от живущите в квартала.

Хората са притеснени, защото в блока, в който живее жената, има и малки деца. „Не знаем дали тази жена живее сама. Нямаме представа дали е диагностицирана. Никога не сме виждали някого с нея. Знаем само, че е имала син, който е починал”, посочи съседът.

Той обясни, че са подали многократно сигнали до спешния телефон 112. „Освен това съпругата ми е попълнила онлайн форма до психиатрична клиника, за да провери какъв е редът, за евентуален прием на тази жена, за да ѝ се помогне. Реакция обаче няма”, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase