Общ преглед
Не сме платили нито една стотинка за предишното пренареждане на паветата и фирмата отлично знае, че няма да получи нито една стотинка, напротив – ще получи санкция, ако се забави. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с новото пренареждане на жълтите павета по бул. „Цар Освободител" в столицата, цитирана от БТА.

Потърсих и сформирах екип от най-добрите специалисти, за да могат да кажат каква е спецификата и какво може още да се направи, за да се гарантира по-качественото и здраво редене, отбеляза кметът. По думите й след консултации и с Министерството на културата е започнала дейността по предишното пренадеждане.

По повод летните ремонти Йорданка Фандъкова каза, че около 20 са големите обекти за реконструкция в София – по големи булеварди и по квартални улици.

Още по темата
"Започнахме от днес изграждането на ул. „Народен герой“ в кв. „Овча купел“. Най-важните обекти за мен остават тези по разширението и изграждането на третия градски ринг – това е бул. „Филип Кутев“, който в момента се ремонтира усилено, и бул. „Тодор Каблешков“, заяви кметът.

Във връзка с ангажимента за ръст на заплатите в общински културни институти, Фандъкова каза, че не може да посочи точния процент, но подчерта, че културните дейци категорично заслужават да получат увеличение на заплатите. По думите й се очаква увеличението да бъде приемливо. Кметът посочи, че се инвестира и в материална база.

Относно кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, Фандъкова каза, че текат събранията на структурите на ГЕРБ в София, които трябва да номинират кандидатите не само за кмет на София, но и за районни кметове и за общински съветници.

Когато номинациите бъдат направени, ще ги обсъдим на заседание на Изпълнителната комисия, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар