Снимка БГНЕС

Започва изграждане на нов супермодерен паркинг до пазар "Ситняково" в столицата.

Срокът за изпълнение на паркинга на четири нива в район "Слатина", със 160 паркоместа, е една година. Срокът не е за сметка на качеството, разбира се.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, предаде БГНЕС.

Георгиев отбеляза, че ще има и 16 места за електрически автомобили, добавяйки, че третото ниво на паркинга ще бъде пригодено за събития, а последното ниво ще разполага с многофункционално спортно игрище.

Председателят на СОС подчерта, че когато си свършат толкова добре работата, дори опозицията няма какво да каже на въпреки. "Нека така да работим, по този модел", добави той.

"Моделът е общински търговски дружества, които работят добре, правят си добре спектъра и правят добри проекти, да участват със собствено финансиране и да получат съфинансиране от програмите на Европейската комисия, и по-специално финансовите инструменти, какъвто е фондът в момента. Така изградихме Женския пазар, така изградихме Парк "Възраждане" и Аквапарка, направихме много игрища по този модел", каза от своя страна кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя благодари на Общинския съвет и на общинските съветници, че са подкрепили този начин на развитие – вместо да се разграбват имоти, да се използват за градски проекти.

"Това е вторият етажен паркинг, който се изгражда", отбеляза Фандъкова, като допълни, че проектът е бил обществено обсъден максимално и обществено приет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase