fallback

От 10 до 18 ч. утре посещенията в къщата-музей "Иван Вазов" в София ще са безплатни по случай 173-тата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература, съобщава БГНЕС.

От 11 ч. представители на къщата музей, както и на Националния литературен музей и Съюза на българските писатели ще поднесат венци и цветя пред паметника на поета при храма "Света София" на ул. „Г. С. Раковски“ в столицата.

Столична библиотека организира изложба "Из бележника на поета", която включва уникални първи издания на Вазов, биографични книги за него, редки екземпляри с негови автографи и посвещения. Поетът е роден на 9 юли 1850 г. в Сопот и умира на 22 септември 1921 г. в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

дърт комунист 12

преди 11 месеца

навярно от някой кв. Младост, дето ги има във всеки град ръси стара комуно-фашио пропаганда.. Такива като теб спряха цивилизацията в БГ за 50г. Сега всеки който иска, живее така и там където му харесва, без жителство, без опашки в съветите, без 10г. чакане за една скапана лада, ти ходи в Сев. Корея, или Русия и Куба щом ти харесват панелките. И не плачи за тези, по-назапад от БГ, ние знаем как се живее там.

12

Анонимен

преди 11 месеца

А бе вие "експерти по всичко", като плюете как им взели къщите след 9.9.44г. и как построили панели за плебса, това от посолството ли ви го казаха? Нали сте много умни, кажете по колко поколения се врял плебса в една къща "плетарка" по демократично му преди това! Всяко семейство можеше да има собствено жилище, макар и панел, без да се бутат по десет човека в две стаи барабар с прадедовците! Великите западняци до ден днешен живеят под наем и като се пенсионират търчат да купуват у БГ,че нямат 5ст

11

Анонимен

преди 11 месеца

Голяма къща има бай ти Вазов бая печалба от книги :)))

fallback