Снимка: БГНЕС
fallback

В столичния квартал „Гоце Делчев“ 40 гаража са под вода. Причината са запушени шахти. При всеки дъжд имало над един метър вода и се наводнявали автомобилите на хората.

Пострадалите сами са извадили от запушените шахти отвертки, павета и бордюри.

„При всеки дъжд треперя. С всичките съкооператори сме в бойна готовност“, каза един от пострадалите Валери Митов пред bTV.

По думите му причината за наводненията е, че дъжда, който се излива върху кварталите „Манастирски ливади“ и „Гоце Делчев“ се стича в гаражите. Щетите са автомобилите и цялата техника, която складират в гаражите.

„На наш съсед колата се беше отворила като консервена кутия и отиде за скрап. Това е положението – колите гният. Общината не си мърда пръста“, сподели друг пострадал.

Жителите показаха как хвърлят въжена стълба в шахтата, за да вадят боклуци. Помагат си и с кирки. По думите им от много години чакат решение на проблема.

От „Софийска вода“ заявиха, че веднага са пратили екип за отпушване при сигнал. Но тези шахти не били тяхна отговорност, защото били на тревни площи. Въпреки това поеха ангажимент да вкарат тежка техника и да оправят проблема.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 10 месеца

Във видинско хората без къщи останаха а богопомазаните софиянци за едни гаражи реват.

8

Асо

преди 10 месеца

Като всичко ново и новите апартаменти вървят с подводни гаражи....хаха по над 200к евра... честито балъци

7

Анонимен

преди 10 месеца

Е, нали искат по 200 000 евр. за панелка в Стрелбище. То не е само квадрати да смяташ и да викаш "вижте колко по-скъпо е в Европа "

fallback