Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Имал съм доста политически предложения през годините, за различни роли, от различни партии, включително имаше отворен разговор да бъда кандидат за кмет и на миналите избори. Тогава предложението беше от „Демократична България”. Бил ми е предлаган и министерски пост - икономика, иновации, още преди "Продължаваме Промяната", заяви пред Нова тв кандидатът за кмет на София Васил Терзиев. Неговата кандидатура бе издигната официално вчера от ПП-ДБ  и "Спаси София".

"Сега имаше нужда да намерим път към това да обединим всички тези формации около едно, за да имаме най-добри шансове да спечелим София и да я управляваме качествено", обясни кандидатът за кмет на столицата.

Решение на проблемите с детските градини, презастрояването и хаотичното строителство, паркингите, повече зелени площи са само част от проблемите, с които неговият екип ще се бори. Той заяви, че ще се различава от останалите кандидати с екипа си, зад който стоят над 250 експерти.

Още по темата
Централна за него е и темата за образованието. "Ако не оправим този проблем, ще продължаваме да страдаме от всички други. Много е важно децата ни да прекарват време в училище в една хубава среда. Децата и майките да чувстват, че това е най-сигурната среда", поиска Терзиев.

Той коментира и нападките за семейното му минало - неговия баща, дядо и чичо, които са свързани с различни управления на Държавна сигурност.

"Никой не е длъжен да харесва някого. Аз и екипът ни ще се борим за всеки глас, да убедем хората, че имаме моралните качества и умения да управляваме. Какво мога да кажа на тези хора - това е изключително голямо престъпление на ДС да заличиш десетки хиляди хора. Това е престъпление, което не бива да се повтаря, голям грях, това нещо е смазало българския народ. Не мога с лека да приема как хора говорят за Народен съд. Смятам, че с делата си съм показал в какво вярвам - в свободни, можещи, мислещи млади хора, които да променят средата. Не искам да живея нито аз, нито децата ми в автократичен режим", заяви Терзиев.

Той разкри, че не е познавал особено добре дядо си и не е водил разговор какво е правил.

"Знам как са ме възпитали моите родители и съм благодарен", заяви той и допълни, че е наясно, че това ще е тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase