Снимка БГНЕС

Столичната община е готова да купи и да дари на Пътната полиция камери, които измерват скоростта на движение. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с тежката катастрофа на столичния бул. "Сливница" с двама загинали младежи, съобщава БНР.

"Булевардите на София са се превърнали в скоростни писти. Затова настоявам за строг контрол от страна на КАТ. Няма друг начин. Което е необходимо, ние правим и ще продължим да правим, но истинската причина е високата скорост по нашите улици. Хиляди нарушители, които остават ненаказани, това не може да продължава повече", каза тя.

Още по темата

Малко по-рано днес председателят на столичните общинари Георги Георгиев коментира, че искат повече полицаи и патрулки по улиците. Той заяви, че не може да има 15 патрулки в едномилионен град.

За утре е насрочено извънредно заседание на общината, на което да се обсъдят допълнителни мерки срещу пътните инциденти. На него е поканен вътрешният министър Иван Демерджиев.

Конкретен повод е последната катастрофа отпреди два дни, когато 18-годишен шофьор, карал с превишена скорост, уби младежите Явор и Ани на бул. "Сливница".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase