Снимка БГНЕС

Само за месец Столичната община е засякла на бул. "Сливница" 13 000 нарушения на скоростта. Това обяви председателят на СОС Георги Георгиев пред Нова тв. Най-бързо преминалият автомобил се е движел със 148 км/ч. 

На този булевард преди два дни бяха убити 22-годишния Явор Стоянов и приятелката му 24-годишната Ана Мария Милчева. Те бяха пометени от 18 годишен шофьор с два месеца шофьорски стаж.

Още по темата

Полицията да излезе по улиците в София, поиска още Георгиев.

"Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда при положение, че в София има 1 милион автомобили. За 70 000 коли трябва да следи една патрулка", каза той и добави, че София е раздирана от гонки.

„От 7 юли миналата година досега при всякакви поводи обясняваме и искаме от МВР повече жива сила по улиците на София. От катастрофата на бул. „Черни връх” до днес нищо не се промени в отношението на МВР. В София има три камери за скорост. Как ще контролират скоростта, без да глобяват?”, попита общинарят.

По думите му не може навсякъде да се сложат гърбици, особено по трасетата на градския транспорт. Георгиев обясни, че от инцидента на бул. „Черни връх" до днес няма нито една нова стационарна камера в София.

„Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, за да могат да глобяват през тях”, каза Георгиев.

Вече два дни поред жителите на столичния район "Илинден" се събират на символичен протест на мястото, на което младата двойка изгуби живота си. Техните искания са за повече мерки на пътя. Инцидентът предизвика и свикването на извънредно заседание на Столичния общински съвет този четвъртък, на заседанието е поканен и вътрешният министър. Днес Софийският градски съд решава дали да остави в ареста 18-годишния шофьор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase