Снимка: Facebook/Yanne Golev
fallback

Дърво падна върху кола, в която е имало жена и малко дете, в София, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал днес по обяд на столичната улица "Незабравка" в кв. "Изгрев".

В Столичния център за спешна медицинска помощ не е постъпвал сигнал за пострадали при инцидента, заяви за Dir.bg и говорителят Катя Сунгарска.

По информация на Нова телевизия върху автомобила са се стоварили две дървета. Първоначалните данни бяха, че 5-годишното дете е пострадало, но по-късно стана ясно, че то и жената, която е била в автомобила, са се отървали по чудо без травми.

Oще по темата
Ето и какво разказва във Facebook очевидец на инцидента:

"Като дете често са ми казвали, че трябва да си гледам в краката и къде вървя. Днес обаче се чудя дали не е по-разумно да гледам нагоре? Дни след поредните избори за парламент, докато работя от вкъщи отвън се чува пукот на скърщващо и падащо дърво. На улицата кола с дете на задната седалка а през това време отгоре ѝ дървото пада.

За огромен късмет няма пострадали а само уплашени.

На това място редовно минават пешеходци за да влязат или излязат от гората, хора с колела, майки с малките си деца.

Не след дълго пожарна кола пристига на мястото на инцидента за да нареже падналото дърво.

По цялата дължина на улица "Незабравка" в кв. "Изгрев" в София има доста надвиснали над улицата клони и дървета. А обследването им трябва да е постоянно а зоните под тях да са обезопасени за да няма инциденти. Уви редовно обследване и обесопасяване не се случва. Само от време на време при инцидент.

Питам се ако имаше минаващ човек отдолу кой щеше да поеме отговорността за този инцицент? Общината може би?

Или просто щеше да е поредната черна хроника в новините и някой с тъжно лице с прискърбие да каже "Ами случват се такива неща."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Николай

преди 1 година

Какво решение предлагате?-да се отрежат всички дървета-да се прави обследване на опасните и да се режат-да не се прави нищоИ в трите случая недоволни ще има.

5

Анонимен

преди 1 година

Кметовете да не чакат нещастни случаи, а да режат всички дървета застрашаващи живота и имота на хората. И ако има все пак такива случаи да бъдат подвеждани под съдебна отговорност.

4

inatut

преди 1 година

Фъндъка е за тотална смяна. Тя и цяла гербераска ***, дето тероризира София през Кметове и СОС.. Расли на село, ама София ще ми управляват. Сгъсти всички квартали, Бароковци, Бллъсковци, артекси.. просперират.. 1 нов булевард няма. Само уплътняване.. и тотален транпосртен хаос..

fallback