Започна изграждането на канализация в столичния квартал "Драгалевци". Макар районът да е един от най-скъпите в София, на много места все още няма система за отходните води.

Заради строителството, част от булевард "Черни връх" ще бъде затворен, над Софийския околовръстен път, а това предизвика недоволството на шофьорите.

Георги живее в квартал "Драгалевци" от 7 години. Всеки ден минава в района с колата си. Разказва, че заради строителните дейности трябва да организира по-добре деня си. "Абсолютно позитивна новина, ще изтърпим неудобството няколко месеца, но все пак в дългосрочен план това е страхотно, защото го очакваме от години", заяви Георги.

За първи път над 2000 домакинства ще бъдат включени към канализационната мрежа. Заради строителните дейности от Столичната община са осигурили обходни маршрути, за да не се образуват задръствания.

Повече от 50 години хората, които живеят в района, чакат да започне изграждането на канализация.  Първата копка не мина и без разгневени шофьори. Първи етап от изграждането на канализацията трябва да приключи до три месеца, след това предстоят строителни дейности в кварталните улици.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase