Снимка: БГНЕС
fallback

26 са случаите на агресия срещу екипи на Спешната помощ в София през 2022 г., съобщава Нова телевизия.

Спешните медици посочват, че през годините са имали и немалко случаи, в които са били обвинявани в неадекватно състояние без причина.

Oще по темата
"Преди 6-7 години всеки човек, който беше натрупал агресия, първото нещо, което правеше, беше да обвини екипите, че са употребили алкохол. Директорът се принуди да сложи дрегер на вратата. Нито веднъж не сме имали случай на положителен резултат", обясни говорителят на ЦСМП - София Катя Сунгарска.

Според нея добрата новина е, че има спад на фалшивите сигнали към спешните медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

Въобще, внимавайте какво говорим, не увеличавайте злото като го преувеличавате в злобата си. Не накърнявайте добрите и добронамерени в бели престилки, защото отдавна са в дефицит и всички ние само ще загубим от това

23

Анонимен

преди 1 година

Някои забравят, че всеки роден предстои неминуемо да умре и редовно сочат като причинители на смъртта тези, които са до нас в последните ни мигове, белите престилки. Никой не брои колко е тежко работата ти да е винаги близо до смъртта и да трябва да се бориш с нея и все някой непрекъснато да се съмнява и да упреква, когато не успееш. Как мислите ще останат свестни и искрени, които да желаят да ни спасяват, когато това е възможно. Заради добрите и заради доброто трябва да внимаваме какво говорим

22

Анонимен

преди 1 година

Много хора починаха, защото според лекарите са били "неспасяем" случай. Но истината е лекарски грешки и некадърност. Колко му е да ви излъжат, нали им се кланяте до земята, ръкопляскате им, носите им уиски и пари в плик.

fallback