fallback

След недоволство и оплаквания от пътуващите в градския транспорт в София, Центърът за градска мобилност показа отново как се използват новите превозни документи, съобщи Bulgaria ON AIR.

Валидацията на превозния документ е застраховка при случай на определено обстоятелство, а при събирането на данни ще допринесе и за по-добра организация на разписанията, заявиха от Центъра за градска мобилност.

"На всяка врата, на която се качите, маркирате картата и продължавате с пътуването.
Oще по темата
Не мисля, че е по-сложно да се валидира документът, или да се опитате да стигнете до перфоратор с познатото старо хартиено билетче", каза директорът на ЦГМ Димитър Дилчев.

Само за първите 3 дни на тази година има толкова валидации, колкото за две седмици на месец декември. "Купих си ги от шофьора за 2 лв., бях предупредена, но няма проблем, успях да си го валидирам. Обаче има хора, при които сутрин е малко шоу", сподели пътуваща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 1 година

Този, който е измислил валидирането едва ли ползва градския транспорт, убедена съм!Малоумно е при положение, че имаш закупена карта всеки път да ровиш в чантата си, за да я цъкнеш, така или иначе, когато те проверяват ще покаже активна ли е.Но разбира се целта е да се следи, затова е целият цирк, на наш гръб трябва им статистика без да ги е грижа какво причиняват ежедневно на хората.Валидирането е пълна бутафория!

45

баба мара

преди 1 година

не разбрах защо трябва да си валидирам пенсионерската карта а тези без билетикато видят контролата слизат и се хилят така стана и с апаратите за купуване на билетиедна наша фирма да свие едни пари това е девиза в българия

44

Анонимен

преди 1 година

Преди хората с периодични документи не са си перфорирали билет. Създавате напрежение, блъсканица и смут в и без това претъпканите и нередовни рейсове. Все едно не знаете, че на Плиска, Стадиона, Румънското посолство сутрин човек едва се натъпква, а очаквате и да успее да се валидира.Билетчетата ги перфорихме с подаване от ръка на ръка, но с новите това не е възможно.

fallback