Снимка: БГНЕС

Във връзка с Новогодишния концерт "Сцена под звездите", който ще се проведе утре на площад „Батенберг“, СДВР ще предприеме необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност преди, по време и след приключване на събитието. Около площада ще бъде обособена зона, като пропускането на граждани ще се осъществява през 6 контролно пропускателни пункта от полицейски служители.

На събитието няма да бъдат допускани граждани, които са в неадекватно състояние вследствие на прекомерна употреба на алкохол, както и такива, които носят пиротехнически изделия, ножове, дървени палки, или каквито и да било вещи, с които могат да застрашат собствения си или живота на околните.

„Малолетни и непълнолетни лица следва да бъдат с придружители, родители или настойници“, каза гл. инспектор Иван Георгиев, началник на сектор „Масови мероприятия“ в СДВР, пред БГНЕС.

Относно заповедта на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова пътното движение по бул. „Цар Освободител“ в участъка между „Раковски“ и „Дондуков“, както и между „Съборна“ и „Цар Освободител“ по ул. „Александър Първи“, ще бъде спряно.

„Пълната охрана за концерта ще бъде заета от колегите около 17 ч., в 18 ч. гражданите, които желаят да са част от събитието, ще бъдат пропускани“, обясни още той.

По думите на главния инспектор присъстващите на празничния концерт ще бъдат не по-малко от 6-7 хил. души.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase