Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредна тежка катастрофа с млада жертва в страната. Последният трагичен случай е от София, където в кв. "Стрелбище" 19-годишно момиче загина, пометено от камион, който след това се вряза в спирка. Шофьорът е в болница с наранявания.

Още по темата

 

Версиите за тежкия инцидент към момента са две - висока скорост или на водача му е прилошало, докато шофира. Според очевидци камионът, който е превозвал минерална вода, се е движил с несъобразена скорост и не е успял да спре на т.нар. "легнал полицай" и в този момент е излязъл от пътното платно.

Тази сутрин в час пик - двайсет минути преди 10 часа, 19-годишното момиче пресича на пешеходната пътека, според очевидци. Камионът обаче се движи бързо и след като подскача на легналия полицай, удря момичето, качва се на тротоара и се забива в спирка на градския транспорт на оживения булевард.

Според прокуратурата, камионът няма спирачен път и се е движил с по-висока от разрешената скорост, предава Bulgaria ON AIR.

"В района на пешеходната пътека въпросният камион не е спрял и е осъществил съприкосновение с преминаващо момиче, в резултат на което го влачи може би 20 метра, впоследствие катастрофира в спирката. И аз не видях да има спирачен път", коментира очевидец.

53-годишният шофьор няма предишни сериозни провинения на пътя, уточниха от полицията.

Веднага след удара е бил откаран в спешната болница "Пирогов".

"Състоянието му е стабилно. Докаран е при нас дезориентиран, пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Спрете да се убивате", апелира директорът на "Пирогов" - Валентин Димитров.

Шофьорът остава за лечение в болницата, няма опасност за живота му. Все още не е ясно дали камионът е на известна фирма за минерална вода. Правят се проверки. Софийската градска прокуратура започна досъдебно производство.

А на мястото на инцидента граждани поставиха цветя в памет на 19-годишното момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase