Снимка: Bulgaria ON AIR

Защо е намушкан 16-годишният Кристиян? Инцидентът е от дни, а до него се стига след кавга между две групи младежи.

Бащата на потърпевшия смята, че разследването за нападението не се извършва според закона.

 Иво Вълков твърди, че според него семейството на Ахмад Алгафари се меси в разследването на службите. Името на племенника на Нидал Алгафари беше замесено в случая още в първия ден, след като стана известен.

"И е освободен на сутринта, на сутринта. Вечерта е бил там на Ахмад Алгафари чичо му, Нидал Алгафари, на сутринта е освободен. Интересно е защо е освободен, но по-интересно и шокиращо е това, че изобщо не е разпитван. Той не е разпитван, не са му взети никакви показания и не фигурира изобщо по разпитите. Вчера бях повикан в Районна прокуратура и се запознах със заместник-главния поркурор Борислав Георгиев. Той ме запозна с наблюдаващия прокурор. В разговора разбрах, че те не са разпитвани", твърди пред Bulgaria ON AIR бащата на Кристиян - Иво Вълков.

Още по темата

Чичото на Ахмад - Мажд Алгафари, подчерта, че той и семейството му по никакъв начин не се месят в работата на разследващите органи. Но потвърди, че групата на Кристиян са използвали расистки обиди по адрес на Ахмад и неговия познат.

"Той би трябвало в момента, както той, така и ние, всички да мълчим. Нека органите на реда да си свършат работата като хората. А за твърдението му, че ние се месим, било то аз или брат ми Нидал, въобще който и да е, опасявам се, че информацията, от където я получава, източникът е абсолютно грешен. Дали е бил разпитван, или не, напълно съм убеден, че прокурор такова нещо няма да му каже. Това, дали някой прокурор си е позволил да каже дали племенникът ми е бил разпитван, или не, си е техен проблем. Аз дори не съм го питал моя племенник дали е бил разпитван, или не. Но това, че е бил освободен на другия ден сутринта, защото аз и брат ми Нидал сме се били намесили, ряпа да яде. Племенникът ми беше освободен, да не излъжа точно, късно вечерта", посочи Мажд Алгафари.

Вчера предполагаемият нападател, 17-годишният палестински гражданин Баари Али, беше оставен в ареста за постоянно. А по думи на бащата на Кристиян синът му и неговите приятели са се опитали да защитят тяхна приятелка, която според тях е била ритана и наплюта от тримата нападатели. Кристиян е в стабилно състояние, но продължава да е настанен в реанимацията на "Пирогов".
Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase