fallback

Красиви пейки под формата на книги се появиха в София. Те са по инициатива на район "Изгрев".

Стихотворенията, които са изписани на отворените страници на пейките, са избрани от деца от всички училища в квартала.

"Тук районната администрация направи една анкета сред тях и децата си избраха определени произведения. А именно: "Аз съм българче" на Иван Вазов. Това е написаното стихотворение на едната пейка. Има стихотворение на Вапцаров, което се казва "Прощално", също на една от пейките на Димчо Дебелянов "Светла вяра" и на Джани Родари "Надежда", посочи кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев.

До месец се очаква и мащабен ремонт на алеите в парка, като ще бъдат поставени и допълнителни пейки. Очаква се промените да бъдат готови до месец.

"Аз съм убеден, че ще се получи един съобразен център на културата, на вярата и на социалните контакти в района", каза Георгиев.

Повечето хора в квартала се радват на новите придобивки.

Подобни пейки има и в други градове на страната, а идеята е техният брой да продължи да расте.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 година

В тая държава не може да кажеш на ц-иганина - с-иганин, веднага цензура. Абсолютно прав е коментиращият долу - където сложат пейки става свърталище на наркомани, пияници, бездомници и в най-добрия случай тинейджъри простаци, които пият бира, люпят семки, викат и се смеят ***. Да не говорим, че ро-меите от Чистота си има сборен пункт рано сутрин именно такива места. Честито, сега всичакта тая помия ще се излива върху произведенията.

17

Анонимен

преди 1 година

Абсолютно прав е коментиращия долу - кудето сложат пейки става свърталище на наркомани, пияници, бездомници и в най-добрия случай тинейджъри простаци, които пият бира и люпят семки. Да не говорим, че *** от Чистота си има сборен пункт рано сутрин именно такива места. Честито, сега всичакта тая помия ще се излива върху произведенията.

16

Анонимен

преди 1 година

Глупава идея. Ръбовете на пейките са опасни. Кой ненормалник реши че трябва да има остри ръбове та да се нарани някой там. И самата пейка изглежда неудобна за седене. За какво трябва да има пейка която да не дава удобство? За да може този който е измислил тази тъпотия да се прави на интересен.

fallback