Снимка: БГНЕС

Пожарът в столичния хотел “Централ” е започнал от включено зарядно за телефон или незагасена цигара. Това каза за БТА градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя посочи, че това са двете основи версии, по които се работи.

Пожарът е нанесъл най-много щети на третия етаж в хотела, откъдето е започнал.

Още по темата
Загиналата колумбийска гражданка е била в съседната на пожара стая и се е намирала в банята, каза Кирилова. Сред пострадалите има граждани на Великобритания, Израел и Белгия. В този час продължават огледи на мястото на инцидента, каза Кирилова.

Медицински екип е оказал помощ на още двама пострадали в пожара в столичния хотел „Централ“, освен тези, които са отведени в болница. Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. Медиците са оказали помощ на 33-годишен гражданин на Република Северна Македония, както и на 52-годишен гражданин на Казахстан. Двамата не са хоспитализирани.

По данни на ЦСМП-София в болница „Пирогов“ са транспортирани пострадали при пожара чуждестранни граждани - бебе с баща му, 12-годишно момиче, мъж, както и българка, която е от персонала на хотела. Друг българин, който също е бил от персонала на хотела, е отказал хоспитализация.

Във Военномедицинска академия са приети двама чуждестранни граждани, също пострадали в пожара.

Тази сутрин около 6:30 в дежурния център на Столичната пожарна е получен сигнал за пожар в хотел на бул. "Хр. Ботев" 52, пл. "Възраждане". На мястото на инцидента незабавно пристигнали четири пожарни екипа с две автомеханични стълби. Извършена е евакуация. Час по-късно пожарът е погасен.


 

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 4 месеца

До До Чичо:Че е забранено да се пуши, забранено е. Но масово не се спазва.

16

до 15

преди 4 месеца

Естествено, че може да е цигара или зарядно. Но може да са още 100 неща! Най-малко може да е това, че нулата и заземяването са свързани. Това компрометира защитата от токов удар и то ако си достатъчно упорит да пипаш фазовия проводник. Да се запали телефон, зарядно или пауърбанк не е нещо невъзможно, въпреки че е рядко. Повечето хора изобщо не спазват елементарни мерки и държат зарядни включени с дни без товар, затискат ги с възглавници, ползват разни ментета и т.н.

15

Albi

преди 4 месеца

Колко звезди е този хотел? Колко струва една нощувка? Алчните хотелиери, дето държавата ги подпомага ще се оръсят с 10-15 кинта за стая за детектори за дим.В Англия във всяка къща има не е много сложно, аз тук си сложих.Може.би има различни видове не знам. Българска работа, само печалба да събират,а нищо не искат да влагат, че и на държавата чакат, т. е. на нашите данъци да им хрантутим бизнеса, че нали осигурявали работни места.