Снимка: БГНЕС

"Тази зима ще бъде особено трудна за всички заради високия ръст на цените на всички енергоизточници. Отоплението на софиянци е гарантирано, количества газ ще има, въпросът е какви ще са цените", заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

"Топлофикация София" е обречена да трупа дългове", каза още тя и добави: "Първата ми задача е да гарантираме отоплението на софиянци... Заплахите на КЕВР, че ще спре газът за софиянци, не се оправдаха", каза Фанкдъкова.

"Топлофикация - София" продължава да трупа загуби.

"Категорично не се допуска смяна на собствеността на "Топлофикация София". Собствеността на активите на Топлофикация трябва да остане публична. Въпросът за приватизация остава настрана", обясни кметът на София.

Според нея модернизация на "Топлофикация" и строителство на нови мощности за производство на електроенергия - това е дългосрочното решение за парното в София.

"Най-важно е строителството на нови мощности за електроенергия. Цената й не бива да се покачва толкова много, за да може клиентът да я плаща", посочи тя.

"Топлофикация" е в регулаторен капан, защото КЕВР определя цените", продължи Йорданка Фандъкова. "Тя е обречена да губи", призна столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase