Една от най-старите дюнерджийници в София бе затворена, след като попадна в терен, отчужден от Общината. 35 души остават без работа, а тийнейджъри от "Красно село" излязоха на протест.

Преди 26 години Цветелина Затини и бившият ѝ съпруг наемат мястото и отварят закусвалня.

Още по темата
Днес все още са съдружници, но преди два дни токът им е спрян и разбират, че постройката ще бъде съборена, заедно с още един магазин и казино. Решението е взето през 2019 година, за да може общината да ползва мястото, но собствениците твърдят, че се все още се води съдебно дело и могат да работят, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Даваме препитание на 35 човека и съм потресена как общината не направи нищо, след като ги помолихме да ни дадат 3 месеца отсрочка за персонала, оставаха го без доходи, без нищо", заяви Цветелина Затини.

Цветелина е принудена да върне стотици килограми месо и други продукти, след като общината отказва да направи компромис и да им даде време. Bulgaria ON AIR се опита да се свърже и с районния кмет на "Красно село" Росина Станиславова, но тя не отговори на обажданията. От пресцентъра на района предадоха нейните извинения към екипа ни, че не може да се срещне с нас, заради неотложни срещи в Столичната община.

Във Facebook Станиславова обяснява, че теренът вече е общински, дори и след решение на съда. Затова обектите там трябва да бъдат премахнати. За отчуждаването на този обект общината ще плати 500 лева на собствениците. За сравнение - парите, които общината прибира от една централна маса на пазара в съседство всеки месец, са най-малко 300 лева.

Сега наемателите в лицето на Цветелина ще опитат отново да разговарят с районния кмет, за да ползват обекта, докато намерят ново място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase