Снимка: БГНЕС
fallback

От днес започва изграждането на нов участък от ул. "Филип Кутев" между ул. "Атанас Дуков" и ул. "Сребърна". С него ще бъде продължен участъкът от северното платно, който е изграден между "Черни връх" и ул. "Ат. Дуков".

До края на годината ще започне строителството и на изцяло новото южно платно на бул. "Филип Кутев" в целия участък между "Черни връх" и "Сребърна“, съобщават от Столична община.

Една от стратегическите задачи, по който работим целенасочено, е изграждането на бул. "Тодор Каблешков" и "Филип Кутев". Те са част от вътрешния градски ринг, който свързва бул. "България" и бул. "Симеоновско шосе". Това е начинът да разтоварим чувствително трафика в южната част на София, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Двата пробива – на ул. "Филип Кутев" от "Сребърна" до кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Г. М. Димитров“ и на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“ – в момента са в процедура за избор на изпълнител. Средствата за тях са осигурени в бюджета на общината, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Долу

преди 1 година

Бакуции оправяйте наличните улици какво ми строите нови вие не можете да сеспрвяте с наличните всичко се руши вие знаете само да крадете парите фандупката в гроба

9

Анонимен

преди 1 година

А околовръстното кога бе?

8

Анонимен

преди 1 година

Ужас , 400 метра ще ги правят една година , голямо крадене ще падне. А А за двата пробива слушаме откакто зелката е кметица вече 10 г

fallback