Снимка: "Спаси София"
fallback

В столицата ни има над 200 обществени чешми, но повечето от тях са в трагично състояние или изобщо не работят. Това заявиха от „Спаси София“.

В най-големите жеги, в град с огромен воден ресурс, а Столичната община прибягва до раздаване на минерална вода в пластмасови бутилки, вместо да се погрижи за изградената инфраструктура. Това не само не решава проблема, а създава допълнителен пластмасов отпадък, смятат от арганизацията.

Нужен е спешен ремонт и пускане на всички налични чешми и изграждане на нови в основните градски пространства, защото свободният достъп до питейна вода е общовалидно човешко право, горещите дни през летните месеци са немислими без вода, а наличието на работещи чешми значително ще намали употребата на пластмасови бутилки с вода.

Чешмите са важен културен и естетически елемент от градската среда, припомнят от „Спаси София“ и допълват, че раздаването на шишенца с вода не е достатъчна мярка в жегите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

До 9

преди 1 година

Да, така беше. Тогава беше лош, лош бай Тодор и имаше вода безплатна, сега е добре в евроатлантичското блато. Времето е наше, така ли беше :)))

27

Теди

преди 1 година

ЗА ПАРАСКО ПАРАСКОВ РАБОТА В СОФИЯ ИМА

26

Теди

преди 1 година

РАБОТА ЗА ЖИВКО ДАВИДКОВ В СОФИЯ ИМА

fallback