Снимка: БГНЕС

Схемите за разсрочено плащане ще бъдат облекчени от столичната "Топлофикация". Мярката е насочена към хора в затруднено финансово или здравословно състояние.

Предвижда се срокът за плащане на задълженията да се увеличи от сегашните 6 месеца до 3 години. Няколко ще бъдат основните критерии, по които да се определи кой може да се възползва от облекчението, каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

След като идеята бъде одобрена, желаещите могат да се обърнат към "Топлофикация-София" за конкретните задължения.

"Ниски доходи, тоест минимална работна заплата на длъжника, ако доходът му е под минималната работна заплата или ако има решение на ТЕЛК на него, или на негов близък.

Оттук нататък започват различните вариации, които дават възможност в тези четири варианта да комбинираме най-доброто възможно.

Подготвяме графики и подробни схеми, с които да улесним хората. За миналата година са се сключили над 2 хил. споразумения. Убеден съм, че с новите, по-изгодни условия за заплащане, ще имаме възможност да увеличим поне с 50%, за да се избегнат дела и натрупването на разноски", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase