Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Цветната борса да бъде преместена от пазара "Димитър Петков" на бул. „Ботевградско шосе“, се предлага в доклад до Столичния общински съвет, който предстои да бъде разгледан утре.

Пазарът „Димитър Петков”, в частта между ул. „Безименна” и ул. „Цар Симеон”, се е утвърдил като основна площ на територията на Столична община за продажба и осъществяване на търговска дейност с цветя и цветни продукти.

Посочената част от пазара към момента не може в достатъчна степен да отговори на потребностите на всички производители и търговци на цветя, включително и поради започнали строежи на трети лица върху терена на цветната борса, поради което е целесъобразно площта за продажбата на цветя да бъде увеличена и да бъде определена на друго място.

Предлага се преместване на цветната борса на бул. "Ботевградско шосе". В подкрепа на това всички търговци на цветя и цветни продукти на пазар „Димитър Петков“ са депозирали пред изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД заявление, в което изразяват съгласие да останат наематели на дружеството и да допринесат за развитието на новия пазар за цветя при неговото преместване на новия терен.

Той се намира на локалното платно на бул. „Ботевградско шосе" в посока център и е с площ от 17 654 кв. м. Мястото е изключително комуникативно, в близост се предвижда изграждането на метростанция по Третия лъч на метрото и Източната тангента. Разработен е и идеен проект за съвместяване на бъдещата автогара и цветната борса. Изграждането на обектите ще реши трайно облика на ключова входно-изходна магистрала на Столична община, както и ще облагороди целия район.

Преместването ще се извърши със собствени средства на „Пазари Възраждане" ЕАД и ще струва до 500 000 лв. без ДДС, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 месеца

Отлично решение на Софийска община.Така ще бъде по-удобно за търговците на едро,пък "гражданите" от центъра ще си пазаруват от цветарските магазини...

13

Цвете

преди 1 година

Дали се е приело предложението? И то кого е било внесено за разглеждане? Защо не сте уточнили г-жо Василева?

12

Анонимен

преди 1 година

Най накрая, да ги разкарат тия пpимати. Борсите мястото им е извън града, както са и зеленчуковата и много други. Целия квартал е вдигнал ръце от cеляндурите наречени цветари. Ще затваряли за замърсяващи коли а тия с всевъзможни бараки бусове камиони всяка сутрин идват от околията та да се наврат и пушат в центъра.

fallback