Снимка: Facebook/European Center for Transport Policies
fallback

Юлиян, свидетел на катастрофата на "Черни връх" в столицата, при която загинаха две жени, обясни пред NOVA, че ударът се чул като бомба. „Беше невероятен трясък. Видях разцепения автомобил. Всяка вечер тук има гонки, ускорявания на автомобили. Всекидневно едно и също”, каза той.

Oще по темата

Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсват национална политика и адекватни действия от страна на държавата, които да спрат подобни шофьори, с толкова нарушения, да се движат по пътищата.

„След първото или второто провинение този човек трябваше или да е с отнета книжка, или да е прибран в съответната институция, за да не се движи свободно и да не отнеме два живота. Това е недопустимо - провал на обществото отвсякъде”, категорична е тя.

Като недопустимо определи 50 нарушения на шофьора. „Не сме Зимбабве или някоя бананова република. Или може би сме…Не знам какво да кажа - всичко има граници и институциите е крайно време да се засрамят от това, което се случва”, апелира Русинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 1 година

Може ли човек с 50 нарушения да не е в пандиза?!? Ако да, то хората допуснали това също трябва да лежат с него...

70

Потресен съм

преди 1 година

Какво стана с убиеца на Милен Цветков?!? И тоя "герой" ли ще си живее на свобода с протакване на делото?!? Ако бях съдия щях да ги осъдя на смърт тези убийци. Преди години на същото място лежеше момиче проснато по очи на пешеходната пътека, вероятно ударено от автомобил. Там няма камери ама поне да бяха реагирали полицаите на сигнал за гонка и да патрулират. Седмица след катастрофата с Милен на същото място имаше джигити каращи с над 100 по бул. Черни връх и никакъв контрол :-х

69

бай Ставри

преди 1 година

До Анонимен 72 Прочети 74

fallback