Снимка: БГНЕС
fallback

Столичната община предложи нови тарифи на билетите и картите за градския транспорт в София. Предложението е публикувано за обществено обсъждане в Sofia.bg. До 17 юли всеки може да предлага най-различни решения и поправки на предложението на СО.

След приемането на промените в ресорната наредба, което се очаква да стане след лятната ваканция на Столичния общински съвет, Центърът за градска мобилност ще започне да продава билети за време на електронен носител. Те ще заменят хартиения билет, който ще се продава само в редки случаи.

С новите е-билети ще може да се комбинира пътуване с автобус, трамвай, тролейбус и метро. По-краткосрочният билет ще струва колкото сегашния хартиен талон - 1,60 лв., и ще е с валидност 30 минути. С този билет пътникът ще може да се вози и на друго превозно средство след изтичането на половин час, ако регистрацията в него е направена до 29-ата минута.

Другият билет за време ще е валиден 60 минути и ще струва 2,20 лв. С него също ще може да се пътува повече от веднъж, ако регистрацията е до 59-ата минута.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

хайдепакпари

преди 1 година

Уважаеми сънародници,Тук едва ли някой ще ви обърне внимание.Има обществено обсъждане,в което може да изпратите становището си.Аз го направихЕто ви линка.https://sofia.bg/web/guest/amend-suppl-ordinance-public-transport-2022Бъдете здрави !

84

Joko

преди 1 година

Ало о о о, СОС, точно сега не се заигравайте с цената на билета за градския транспорт, защото нещата могат да излезат извън контрол. С този ход няма да покриете дефицитът. Общественият транспот не е печалбарска фирма, а социална услуга. Нейното дотиране ( в целия свят) е по-вече от нормално. Това, че Това, че КирливКир'О и неговата *** ви рекетират е темата на деня ! Не се оставайте в ръцете на едни селски тарикатчета, които бързо се оядоха за чужда сметка

83

Готин

преди 1 година

Щот триете, ще кажа мнението си за така СОС, така: *** *** *** ***

fallback