Снимка: БГНЕС

За съжаление, сагата продължава, след като всяка наша стъпка се саботира, видяхте вчера имаше интересен случай, в който целият екип беше излязъл в отпуск, това обаче не попречи на собствениците още сутринта да подадат жалба в съда, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която тази сутрин даде брифинг пред автокъща „Капитолия“ заедно с главния архитект на София Здравко Здравков.

Столичният градоначалник добави, че жалбата на собствениците е с искане за спиране на изпълнението за принудително премахване на незаконни постройки.

Още по темата
"И след няколко часа след подаването на жалбата, съдът, който само преди 3 месеца разреши и допусна предварителното изпълнение и премахването на незаконните сгради, вчера е взел решение да спре това премахване. Така че очевидно ще играем на котка и мишка. Разбира се, ние сме длъжни да изпълним решението на съда“, подчерта Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Тя добави, още днес ще се внесе жалба и ще се обжалва определението на съда. ВАС ще вземе решение бързо, за да можем да продължим, добави Фандъкова.

Твърдо съм решена, ще продължим, този терен трябва да го върнем на софиянци, на които той е собственост и на Борисовата градина, каза още Фандъкова.

Общ преглед

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase