Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед
Опитите за саботаж на работата на Столичната община по премахване на незаконно строителство придобиха нови размери, заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Facebook.

От Столичната община правят втори опит за премахването на незаконно поставени преместваеми обекти на известна автокъща в Борисовата градина. На място при автокъщата пристигна вишка, за да се премахне част от навес.

До премахването се стигна, след като на 11 май тази година Върховният административен съд София-град отхвърли окончателно жалбите срещу предварителното изпълнение на заповедта за премахване на незаконно поставените обекти срещу „Софитрейд 2003“ ООД. Трябва да бъдат премахнати металната конструкция, както и изградените стоманобетонни фундаменти. Въпреки че има съдебно решение за предварително изпълнение на заповедта за премахването им и прокурорско разпореждане, миналата седмица служителите от автокъщата оказаха съпротива и саботираха изпълнението му.

От автокъща "Капитолия" са съобщили, че излизат в годишен отпуск и са поставили автомобили, за да осуетят опитите по събарянето на съоръженията.

Георгиев съобщава, че на входа на автокъщата е паркиран бус, а пред чадърите, които трябва да се премахнат от екипа на главния архитект, се озоваха десетки луксозни коли.

София е град, в който законът е над всичко и правилата трябва да се спазват. Ние няма да спрем да подреждаме града и чистим визуалното замърсяване от публичните пространства, заявява председателят на СОС.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар