Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че очаква държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета. Тя коментира темата по време на изказването си на деветия конгрес на КНСБ, който се провежда в София.

По думите на столичния градоначалник, в сектора през тази година са пренасочени 170 милиона лева, като 36 процента са от собствените данъчни приходи на общината.

Фандъкова отбеляза, че въпреки усилията, дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева, съобщава БТА.

Като човек, ангажиран в обществената сфера, мога да кажа, че в основата на развитието на всеки сектор стоят хората, подчерта Фандъкова.

Тя благодари на КНСБ за съвместната работа и за усилията за подобряване на работата в различни сектори и даде пример, че благодарение на Синдиката на българските учители през 2017 г., заедно с тогавашното правителство, е приета програма за поетапно увеличаване доходите на учителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 година

Тая е толко *** накупи селски автобуси,време и е да си подаде оставката,***.

34

:D

преди 1 година

Те хората се возят в градския транспорт, колко са безплатно вече е друг въпрос...

33

Фандък

преди 1 година

не съм се изказал още. Да земете да махнете знамето на Украйна от общината стига се излагате. Ние сме в България, не сме украинска община, макар че като гледам дупките все едно сме в украйна. Фандък всеки си коопа в София без разрешение къде му падне и колкото му требва, затварят се улици без разрешение, кога ще спре това. Къде са парите от мобилната група къде дигат коли и слагат скоби. Къде потъват. Къде??? Крадливи сте тва е ама крадете яко.

fallback