Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Съмнение за взривно вещество на борда приземи извънредно самолет на flydubai в София, съобщават официално от Летище София.

Още по темата
Специализираните служби не са открили нищо обезпокоително, а пътниците са в безопасност.

Самолет на авиокомпания flydubai със 124 пътници на борда по направлението от Дубай до София се приземи на летище София малко след 15,00 ч. днес. Заради съмнения за взривно вещество на борда е бил свикан кризисния щаб на летище София, в който участват специализирани държавни органи, служители на аерогарата и др.

Според процедурите за действие в подобни ситуации, самолетът е отклонен на безопасно разстояние, паркиран на отдалечена стоянка и пътниците са свалени от самолета, който e бил претърсен  от специализираните служби и нищо опасно не е било открито.

Пътниците са напуснали самолета.

От летище София съобщават, че пристигащите и заминаващи полети продължават да се изпълняват по разписание.

От авиокомпания flydubai също излязоха с официална позиция във връзка със създалата се ситуация.

"Полет FZ 1757 на flydubai от Дубай Интернешънъл (DXB) беше посрещнат от властите при кацането си на Международно летище София (SOF) днес (15 април) като предпазна мярка за разследване на твърдения за заплаха за сигурността. Нашият висококвалифициран екипаж спази стандартната процедура. След проверката за сигурност FZ 1758 получи разрешение да отпътува за Дубай.

В момента местните власти провеждат разследване. Извиняваме се на пасажерите за причиненото неудобство, но безопасността на нашите пътници и екипаж остава наш основен приоритет", заявиха от компанията в позиция, изпратена до редакцията на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар