Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Работещите в "Топлофикация - София" в този час протестират пред Столичната община. Десетки работници се събраха малко след 17:00 часа. Преди минути беше внесена протестна декларация в общината с исканията им, тъй като според тях Топлофикация се намира пред фалит.

Протестиращите настояват за по-високо заплащане, смяна на машините, с които работят от години, както и да се промени категоризацията на труда, предава Bulgaria ON AIR.

"Основните искания са индексация на заплатите, адекватно управление в дружеството от хора специалисти в областта и преминаване на собствеността на Топлофикация към Българския енергиен холдинг", каза един от протестиращите.

Очаква се протестиращите да внесат декларации към БЕХ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Optimus

преди 2 години

Оле завалииките...няма кой да им вдигне заплатите. В България всеки заслужава да взима повече, тъй като заплащането на повечето места е мизерно. Разбирам ги хората, обаче няма как. Или ще им ги вдигнат козметично с 20-40 лева което едва ли е целта на протеста.

33

Анонимен

преди 2 години

Мафиотизираната софийска топлофикация трябва да бъде фалирана. Те са като незаконна печатница за пари -- печатат сметка за парно, изпращат ти я и си получават парите, от които реално само една трета отиват за топлината, а другото е за мафията. Още от времето на мафиота борисов с неговата охранителна фирма ипон. Тази фирма още ли е насменяема на договор за охрана в топлофикация?

32

12345

преди 2 години

Тези от топлофикация направо ще ми скъсат сърцето... Жалка история. Смучат кръв от потребителите и все не им стига.

fallback