Снимка: Helpbook

Въпреки че има ясни правила и закони за отглеждане на домашни любимци, темата за нападения над хора стана отново актуална през последните дни в платформата на Helpbook.info.

Получихме сигнал за свободно пуснати животни в столичния парк Заимов:

"Може да се видят свободно разхождащи се кучета, без каишка и често на значително разстояние от собствениците им във всяка част на парка, по всяко време на деня, всеки ден, без изключение. Често кучета могат да бъдат видяни и на детските площадки в парка. Парковата охрана е напълно безполезна за опазване на реда. Табелите предвидени за указване на реда са изпочупени, а знаците изрисувани на главните алеи са отдавна изтрити. Общината напълно неглижира проблема, докато същевременно парка се превръща в опасен за децата, а затревените площи все повече заприличват на разровена нива за картофи.“

В друг сигнал проблемът е идентичен. В квартал „Хаджи Димитър“

голямо куче редовно е тича без повод, намордник и каишка.

Животното уж се отглежда в складове в района, но денонощният му лай тормози живущите в квартала и често се е стигало до нападения.

Идентична е ситуацията в оживения подлез при бившия хотел Плиска. Десетки кучета кое със собственик, кое без, спят по кашони или лаят по преминаващите. Молбата е за взимане на незабавни мерки.

В район „Лозенец“ също има оплаквания от безразсъдни собственици на домашни любимци, които биват пускани да се движат свободно в парка, извън обозначените за това места. Вече има нападения и ежедневно се разменят нецензурни реплики между стопаните им и преминаващите.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase