Снимка: Кадър, БНТ

Проблеми с улица в столичния ж.к. "Малинова долина" притеснява жителите. Оказва се, че след строителни дейност в районаи в квартала, една от улиците е напълно унищожена. За една седмица асфалтираната улица се превръща в кално пространство.

Строежът започнал миналата седмица без знанието на хората. "Минава тежка техника, която съсипа улицата, изградена изцяло със средства на живеещите на нея.", обясни пред БНТ Десислава Радева, жител на кв. "Малинова долина". Тя допълни, че не се знае кой е строителят, въпреки че са опитвали да се свържат с него.

По думите на друг жител на квартала строителите са обещали да направят ремонт, но чак след година, когато строителните дейности приключат и това не устройва местните. Хората са си направила асфалт, канализация и всичко е съсипано. В момента те не могат да си приберат дори и автомобилите. "Това е неприемливо за нас. Тук има  деца, които играят на тази улица. Спукани са канализация и водопровод", допълни мъжът. Стана ясно, че в квартала няма и детски площадки.

"И камионите за сметоизвозване вече ще спрат да изхвърлят боклука ни", допълни Десислава Радева. В този квартал никой никога не ни чува. За мен всички са абдикирали, допълни жената.

По думите й, нямало кореспонденция с район "Студентски" и не може да се разбере дали е имало санкции за строителя. Кметът е запознат с проблема, но до момента от негова страна няма реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase