Снимка: БГНЕС
fallback

Софийска област въвежда нови противоепидемични мерки от днес заради повишение на заболелите от коронавирус.

От 7 февруари се въвежда онлайн обучение на ротационен принцип в училищата в Софийска област.

За периода от 7 до 11 февруари дистанционно ще учат всички ученици от V, VI, VIII, IX и XI клас. За периода от 14 до 18 февруари пък онлайн ще бъдат всички ученици от VII, X и XII клас.

Преустановяват се груповите посещенията в центрове - езикови и образователни, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни такива, школи за танцово и музикално изкуство, клубове и други предоставящи организирани групови услуги за деца и ученици.

Преустановява се провеждането на детски лагери и екскурзии с организиран транспорт и груповите посещения на туристически обекти.

Преустановява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито, като музикални и други фестивали, събори, панаири, празници, фолклорни инициатива, фермерски пазари и базари и др., без прилагане на подхода „зелен сертификат“.

Въвеждат се ограничения до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и дейностите със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения, въвеждане на работно време до 22:00 часа, при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, отчетно-изборни събрания и др., без прилагане на подхода „зелен сертификат“.

Допуска се провеждане на културни, сценични и други мероприятия, циркови представления, прожекции на филми при използване на до 50% от капацитет/работна площ/брой лица, заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5 метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Провеждане на спортни състезания с професионален характер на закрито и на открито се допуска при използване на до 50% от капацитета за публика (брой лица), заемане само на седящи места през едно, осигурена физическа дистанция от най-малко 1.5метра между посетителите, носене на защитна маска на лице и при спазване на подхода „Зелен сертификат“.

Преустановят се посещенията в пенсионерски клубове на територията на Софийска област.

Търговските центрове, магазини и общинските пазари да работят при условие, че е организирана и се спазва еднопосочност на движението на xopaта и е създадена организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не се допускат повече от 1 човек на 8 кв.м и задължително носене на маска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ЛОКДАУН

преди 2 години

ОТ МН *** ХОРА.ОБЯСНЕТЕ МИ КВО ПОМАГА ,ЧЕ ЗАВЕДЕНИЕТО ЩЕ РАБОТИ ТО 22:00??????/ТОВА НЕ ПОМАГА ,ЗАЩОТО ХОРАТА МОГАТ ДА СЕ ЗАРЗЯТ ДОРИ ЗА МИНУТА-САМО ДА СЕ АРЗМИНАТ И ЗАРАЗАТА Е НАЛИЧНА!ВЪОБЩЕ ЗАВЕДЕНИЯ НЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ,ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ЗАТВОРИ!!!!!!!!ПРОУМЕЙТЕ ГО ВЕЧЕ,КВИ МЕРКИ МИСЛИТЕ КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ ВЪОБЩЕ!

12

Вьзмутен

преди 2 години

Заповед за преустаовяване на повишеито на цените ще има ли

11

Това

преди 2 години

КОТИЛО от престъпници, мафиоти няма ли най-после някой Тунгуски метеорит да тресне отгоре му, че да се изпари Кутията на Пандора. Горките, щели пак да им затварят "УВЕСЕЛЕНИЯТА"-ресторанти, маникюръджийници, фитнеси, кафенета,мероприятия, събрания, панаири, празници и още ред тарикатски измишльотини.

fallback