Болницата по онкология в София е обирана четири пъти за една година. За обира съобщи директорът на здравното заведение д-р Стефан Константинов във Facebook, където разпространи и клип с предполагаемия обирджия.
 
Директорът на болницата предполага, че става дума за един и същи човек. 
 
"Мисля, че е един и същи човек, или по-точно групичка хора, тъй като се прави по един и същи начин - обикновено вечерта. Прави се едно посещение, а след два-три дни - отново. Това е болница, не е банка. Няма какво да се вземе, не държим пари в регистратурите", заяви д-р Стефан Константинов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че последния път е разбита вендинг машина и са откраднати напитките и парите от нея.
 
"Пакостите, които прави - да унищожи дограмата, да счупи брави, да разбие каси на врати, за нас са много по-големи, отколкото неговата печалба. Най-неприятното е, че влизайки, той може да постави под заплаха нашите планове за лечения, апаратури, с които помагаме на хората. Това е големият проблем", обясни директорът на болницата.
 
Предполагаемият обирджия е задигнал дребни неща, държани в чекмеджетата. 
 
"Влиза се през разнообразни места - например през последния етаж. Фирмата охранител е трябвало да направи така, че да получи в реално време известия", категоричен бе той.
 
От ръководството на болницата апелират, ако някой разпознае крадеца, да сигнализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase