Снимка: БГНЕС
fallback

Мъж и жена са били блъснати от лек автомобил, докато са пресичали на пешеходна пътека в София, съобщиха от МВР за БТА.

Инцидентът е станал малко преди 12.00 часа в района на бул. "Шипченски проход" и ул. "Коста Лулчев", докато водачът е завивал на зелен светофар.

Двамата пострадали са откарани в болница, като мъжът е с по-сериозна травма - на главата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

xaxsasбв

преди 2 години

До 21 - Нали осъзнаваш, че не е нормално Холандия и Англия, където има стотици хиляди пешеходци, да са с най-нисък брой инциденти в Европа, а тук където има по двама пешеходеца на улица на кръст шофьорите все да повтарят, че някой ги изненадал? Свикни с мисълта, че когато си в автомобил и се движиш в града си опасен за всичко живо и че носиш огромна отговорност и че да бързаш не е признак за пунктуалност, а по-скоро липса на осъзнатост.

20

xaxsasбв

преди 2 години

До 21 - и никога не си мисли, че пешеходец, който по презумция знае, че е с предимство ще се направи труда да се съобразява с теб. Все пак до преди 20 години 90% от народа нямаха автомобили. Но нацията трябва да свикне с мисълта, че да имаш автомобил вече не е лукс, а отговорност. Никой, абсолютно никой, никъде в цяла Европа или Северна Америка няма да погледне за минаващи автомобили на пешеходна пътека, защото това е отговорност на шофьора.

19

xaxsasбв

преди 2 години

До 21 - Нека те улесня - Когато човек стъпи на пешеходна пътека независимо от това дали ще пресича или ще ти губи времето е с предимство. Ако няма човек на пешеходна пътека, но е на метър от нея на тротоара няма "хоп и той стъпи на пътеката", а ще намалиш особено ако си в жилищна зона. Миналия месец видях как за малко 50 годишен дъртак щеше да премаже едно 16 годишно момиче. Шофьора беше напълно неадекватен и вместо да спре изфорсира да мине пред нея и тя се цапардоса във колата.

fallback