Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Заведението пред Народния театър е премахнато. Според Борис Бонев от "Спаси София" то не е било законно и собствениците му не са плащали наем.

За случилото се съобщи  общинският съветник от гражданската защита в социалните мрежи. В пост той написа:

"Победа за законността и реда - заведението пред Народния театър вече е премахнато! Ето как само с отстраняването на незаконните конструкции, целият площад веднага става по-отворен, приветлив и комфортен."
 
Според поста, проблемът с незаконните шатри, павилиони, будки обаче е навсякъде, особено по централни улици като Витоша, Солунска, Граф Игнатиев, Ангел Кънчев... "Масово не се спаза тротоарното право, а масивни конструкции с декинги и аквариуми са окупирали улиците, при разрешени само маси и чадъри. Тези действия правят София по-грозна, ощетяват бюджета на софиянци, а отделно представляват присвояване на публичните пространства."
 
От "Спаси София" продължават да настояват за масирани проверки от Столичен инспекторат, глоби за нарушителите и премахване на всички незаконни елементи, навсякъде. "Бизнесът в София трябва да се насърчава, но само ако работи по правилата и не за сметка на публичния интерес. От този хаос не печели нито обществото, нито честният бизнес.", пишат още от гражданската защита.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар