Снимка: Pixabay
fallback

Над 250 семейства в София ще получат чисто нови и безплатни екологични уреди за отопление през този месец, съобщиха от Столичната община.

Доставката, монтажът и пускането в експлоатация на новите екоуреди се извършва по предварително изготвен график, съобразен с готовността на всяко от домакинствата. Кампанията за безплатна подмяна на старите печки на твърдо гориво на домакинствата продължава.

До края на годината ще бъдат монтирани общо 1037 уреда, а интересът на гражданите към проекта не спира.

Към момента над 1000 нови домакинства са пожелали безплатни уреди за отопление и са подали документи в районната си администрация.

Кандидатстването е максимално улеснено - единствените изисквания са домакинството да се отоплява на твърдо гориво и да е собственик на жилището, за което кандидатства, подчертаха от общината.

Те могат да посочат какъв уред искат да получат - климатик, печки на пелети, уреди на газ, или да бъдат свързани към мрежата на топлофикация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Бизнесмен

преди 2 години

След масовото преминаване към печките на *** и дърва, ще последва и тоталното отказване от пари и храна чрез гарантирана от правителството фотосинтеза. И така, добре дошли в България 21.

15

Анонимен

преди 2 години

Е ми така си решават "изцяло " проблемите с Грета и софиянци вече ще могат да дишат с пълни дробове :):);).

14

Шопо

преди 2 години

Ромалеску нали ???

fallback