Снимка: БГНЕС
fallback

На протест ще излязат днес лекари от болница "Лозенец", като така ще покажат несъгласието си с идеята на здравното министерство тя да стане временна национална педиатрия.

България е една от малкото държави в ЕС, където няма специализирана детска болница.

"Националната детска педиатрия не може да се помещава в болница "Лозенец", защото тя не е проектирана за това и не може да изпълнява функциите на педиатрия. Включително и документално не е възможно", заяви пред bTV Христо Стоянов, началник на спешния център, като той напомни, че болницата е акредитирана за обучение на студентите по медицина към Софийския университет.

Протестът е насрочен за 13 часа и ще бъде пред болницата. Лекарите от медицинското заведение искат яснота за бъдещето на болницата.

По думите на медиците от 6 месеца продължават неяснотите около това какво ще е бъдещето на "Лозенец", а това принуждава лекари да напускат. Ако протестът не даде резултат, медиците се заканиха на още протести.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Те в софия деца приемат ли изобщо....От личен опит, нещо по сложно от кашлица или температура, с детето и в чужбина! Даааа не е шега работа, няма доктори ако мислите, че ще си лекувате детето в софия се лъжете няма никъде да ви пуснат в болница тва са уруди!!!Здравната система и болничната база навсякъде са нещо страшно, сестри дърти и сърдити, лекари непукисти и млади лекарчета с две три години стаж при старите чакали! Не се лекувайте в бг няма да успеете това е е система за смърт!!!!

28

Анонимен

преди 2 години

Тази руина в гората, изобщо някой лекува ли се там или каквото стане...

27

Дикообраз

преди 2 години

В тази болница почти не се приемат пациенти по Здравната каса. След много проучване най-накрая едно младо момиче - новодипломирана лекарка ме прие. Останалите стари лекари не приемат по Здравнната каса. Т.е. работят частно, по мое разбиране. Искате ли имена на лекари да ви напиша?

fallback