Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase