Снимка: БГНЕС

73 % от битовите потребители на "Топлофикация София" ще получат фактура на стойност до 100 лв. За близо 17% от абонатите стойността ще е между 100 и 150 лв. Едва около половин процент от сметките за месеца са на стойност над 300 лв.

Октомврийските сметки за парно вече са достъпни онлайн на toplo.bg., в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, съобщиха от дружеството.

Сравнителната информация за произведената и подадена топлинна енергия показва близо два пъти повече консумация през месец октомври 2021 г., в сравнение с този от предходната годината. Основен фактор за отчетената разлика е ранното стартиране на отоплителния сезон през тази година поради значително по-ниските температури за периода. По данни на НИМХ отчетената средно месечната температура за октомври 2020 г. е била 12,6 градуса, докато през изминалия месец е отчетена 8,7 градуса или с 3,9, градуса по-студено.

Тази година застудяването започна още в началото на октомври и парното беше пуснато 19 дни по-рано в сравнение с 2020 г., когато отоплителния сезон стартира на 28 октомври. Повечето отопляеми дни през месеца и увеличението на цената на топлинната енергия с 20% от 1 юли тази година, оказват влияние върху месечните сметки, допълват от "Топлофикация".

За постигне по-висока ефективност и оптимизиране на разходите, без да се нарушава топлинния комфорт в домовете, експертите на „Топлофикация София“ припомнят препоръките за разумно управление на топлоенергията. Може да разгледате полезните съвети в YouTube канала на дружеството: https://www.youtube.com/watch?v=BjsO-4bYbUQ

Подробна информация за индивидуалното потребление абонатите могат да видят на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура.

Там е поместен и сравнителният анализ с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за произведената топлинна енергия се публикува ежемесечно и на страницата на дружеството www.toplo.bg.
За допълнителна информация и при възникнали въпроси може да се свържете с нас на https://www.facebook.com/www.toplo.bg  и на телефон 0 700 11 111.
 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 месеца

Вчера съм платил 140 лв при положение че през миналия месец не повече от седмица е имало парно!!!А отделно имаше авария и 3 дни бяхме без парно.Това е за работещ един радиатор/отоплявам само една стая/,другите са на нула и практически са студени.Представям си каква ще е сметката при истинска зима защото досега,с изключение на някалко дни беще с.и.г.анско лято.Парното трябвяше да бъде пуснато сега!!!Големи м06еници и липса на всякакъв държавен контрол!!!Честита ви демокрация вече 32 г.Робство!!!

12

сф

преди 5 месеца

Моята сметка за 3 радиатора + подгряване на вода е 116,90 лв. Доволен съм ! Ходим си по тениска и ***, къпем се колкото и когато си искаме.

11

Крадци

преди 5 месеца

за септември ми всеха 96 лв, а парното го пуснаха октомври!